23:32 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Cultură
Sa primesc un link scurt
1173 0 0

Regretatul interpret Iurie Sadoveanu ar fi lăsat un bilet de adio. Iată ce mesaj au apărut în mediul online.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Moartea regretatului interpret Iurie Sadovnic a zguduit o țară întreagă. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe informații că artistul ar fi lăsat un bilet de adio prin care și-a explicat gestul.

Potrivit discțiilor de pe rețelele de socializare, artistul ar fi spus că suferea de mai multe maladii și că nu a dorit să fie o povară pentru ci apropiați.

Discuții pe Facebook despre suicidul lui Iurie Sadovnic
© Photo : Facebook
Discuții pe Facebook despre suicidul lui Iurie Sadovnic

Potrivit altor mesaje de pe Facebook, Sadovnic ar fi recurs la acest gest pentru că din cauza restricțiilor impuse pe perioada pandemiei ar fi rămas fără sursa sa de venit și ar fi fost coplești de greutăți financiare. 

Oamenii legii nu au confirmat deocamdată dacă Iurie Sadovnic ar fi lăsat un bilet de adio și motivul care l-ar fi făcut să recurgă la așa gest.

Amintim că în această după-amiază interpretul Iurie Sadovnic ar fi fost găsit mort într-un apartament din sectorul Botanica al Capitalei. Artistul s-ar fi sinucis cu o armă, pe care o deținea ilegal. Potrivit poliției, corpul neînsuflețit al interpretului a fost găsit de către soția sa. 

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, din Râbniţa, şi a copilărit în comuna Susleni, Orhei. Este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți începând cu anii 1970.

Printre cele mai cunoscute șlagăre ale sale sunt „Andrii Popa”, „Măicuţa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Demnitate”, „Duminică” și „Dragă Otee!”.

Este bine-cunoscut pentru stilul său de interpretare în care pune accentul pe chitară.

În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993. 

În 1999 a lansat volumul de poezie „Am să plec în Codru verde”.

Artistul a fost distins cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „Meritul Civic”, „Ordinul Republicii" și a fost laureat al Premiului Naţional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
gest, Iurie Sadovnic, bilet de adio

Știrile Zilei