Unele stații de alimentare cu combustibili din Chișinău au afișat sâmbătă, 16 ianuarie, prețuri mai mari.
Directorul unei școli auto din Chișinău spune că prin agresivitatea manifestată în trafic șoferii nu fac altceva decât să-și exteriorizeze conflictele interioare și imaturitatea emoțională.
Potrivit legii, furnizorii de gaze naturale în contextul obligațiilor de serviciu public procură gaze naturale la cel mai mic preț, asigurând totodată fiabilitatea furnizării către consumatorii finali.
Sărăcia nu este singurul motiv pentru care moldovenii aleg să pună lacăt la uși și să plece peste hotare. Ce a constatat expertul economic Veaceslav Ioniță.
Moldovenii consumă tot mai multe gaze naturale. Cel puțin asta arată datele prezentate de întreprinderea „Moldovagaz”. Potrivit unui raport, în decembrie 2020 țara noastră a consumat cu 16,2% mai mute gaze, decât în decembrie 2019.
Sectorul HoReCa va protesta împotriva faptului că autoritățile n-au anulat restricția ce prevede un program redus de activitate pentru localurile de alimentație publică. Sectorul a solicitat anterior dreptul de a activa în regim normal.
COVID-19 a avut un impact major asupra pieței cardurilor bancare. Interesant este că oamenii au retras mai puțin numerar de pe acestea. Expertul economic Veceslav Ioniță analizează cum pandemia a influențat utilizarea cardurilor bancare de către moldoveni.
Prețurile Gazprom s-au dovedit a fi mai avantajoase pentru Moldova decât condițiile piețelor europene spot pentru gaze naturale.
Criza economică în care s-a pomenit țara noastră este profundă, dar are și unele elemente pozitive, ceea ce o face mai puțin periculoasă decât crizele din 1998 și 2009.
După învinuirile lui Alexandru Slusari la adresa Ministerului Finanțelor, instituția a venit cu informații privind sursele de finanțare interne.
O evaluare a companiilor din țară de către investitori străini a arătat că nivelul de dezvoltare a industriei moldovenești a rămas la nivelul anilor 90.
COVID-19 a luat viața a peste 3139 de moldoveni, a falimentat afaceri și a lăsat fără venituri foarte mulți concetățeni. Nu toate domeniile au înregistrat însă pierderi de pe urma pandemiei. Care este sectorul care s-a revigorat datorită virusului ucigaș.
După ce timp de cinci zile a fost valabil același curs valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM), luni euro se scumpește cu nouă bani. Hriva ucrainească și rubla rusească rămân la același preț.
Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement le cere autorităților să anuleze restricția ce limitează programul unităților de alimentație publică până la ora 22:00. Asociația argumentează că incidența COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni.
Fostul ministru al Finanțelor Sergiu Pușcuța spune de unde va lua Moldova bani în anul 2021, pentru a acoperi deficitul bugetar care constituie, conform Legii Bugetului pentru anul în curs, 14 miliarde de lei.
Ministerul Finanțelor anunță că până în acest moment, prin Programul "Prima Casă" au fost procurate 5268 de locuințe.
Leul se apreciază astăzi în raport cu euro și dolarul. Iată cursul valutar oficial stabilit pentru astăzi de Banca Națională a Moldovei.
Compania Naţională de Asigurări în Medicină a făcut totalurile anului 2020 și anunță că pe parcursul celor 12 luni, veniturile au fost de peste 8 miliarde 542 de milioane de lei, cu 42 de milioane de lei mai mult faţă de suma planificată.
Moldova continuă să aibă cetățeni săraci, care trăiesc la limită. Cei mai mulți oameni care nu au bani locuiesc la sate și nu au studii.
Cum a influențat piața energetică mondială pandemia de coronavirus? Iată ce spune Igor Iușkov, care este expert la Universitatea Financiară pe lângă guvernul Federației Ruse, analist de frunte la Fondul Național de Securitate Energetică, într-o analiză pentru Sputnik.