22:10 18 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.44
  • USD16.77
  • RUB0.27
  • RON4.17
  • UAH0.64
Министр сельского хозяйства Молдовы Ион Сула

Sula: Producţia agricolă din Moldova corespunde cerinţelor de export

© Sputnik / Evgheni Panasenco
Economie
Sa primesc un link scurt
3401

Ministrul agriculturii consideră că toate întreprinderile agricole din țară produc marfă de calitate.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik Moldova. Toate întreprinderile agricole şi de producere a băuturilor alcoolice sunt gata să confirme în practică faptul că produsele lor corespund parametrilor de export în Rusia, a declarat marți pentru Sputnik Moldova Ion Sula, ministrul agriculturii și industriei alimentare, comentând decizia Rospotrebnadzor-ului de a permite exportul de băuturi produse de fabricile de vin ”Imperial Vin” și ”Mold-Nord”.

Potrivit oficialului, ”toate aceste întreprinderi din Moldova sunt gata să demonstreze că au un sistem eficient de garantare a calității și securității produselor”.

”Moldova se pronunță pentru restabilirea volumului precedent de export în Rusia a mărfurilor  produse în țară. Sperăm că în timpul apropiat acest lucru se va întâmpla”, a precizat Sula.

Două întreprinderi moldovenești de producere a vinului, SA ”Imperial Vin” și SA ”Mold-Nord” vor avea șansa de a-şi  exporta iarăşi producţia în Rusia. Pentru a rezolva definitiv problema reluării pe etape a livrărilor de vin, întreprinderile respective  vor prezenta mostre din producția lor pentru  expertizare în laboratoarele Rospotrebnadzor-ului.

Tematic

RM poate nu doar să reînnoiască, dar și să-și extindă exportul în FR
Exportul producției agricole din RM în FR va fi reluat parțial
Fructele şi legumele moldoveneşti ar putea fi exportate în Belarus
Tagurile:
vinuri, rusia, export, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei