23:16 09 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Economie
Sa primesc un link scurt
27 0 0

Ministerul Finanţelor şi cel al Agroiculturii şi Industriei Alimentare nu au o poziţie comună în chestiunea plăţii subvenţiilor pentru agricultură. În timp ce primul afirmă că "nu sunt bani", cel de al doilea dă asigurări că sumele promise vor fi achitate.

CHIŞINĂU, 8 iunie – Sputnik. „Se pare că guvernarea tergiversează în mod intenţionat publicarea Regulamentului de subvenţionare a agriculturii, aprobat încă la data de 20 mai”, susţine Alexandru Slusari, unul dintre reprezentanţii asociaţiilor de fermieri din Republica Moldova.

Potrivit lui Slusari, această tergiversare ar putea ă urmărească plata cât se poate de târziu „a datoriilor la subvenţii”.

Slusari susţine că a aflat de la Ministerul Finanţelor „că nici in iunie aceste datorii în sumă de 230 milioane lei nu vor fi plătite”.

Este incertă şi chestiunea achitării datoriilor la compensarea unor pierderi suportate de producători de fructe, care dispun de suprafeţe de livezi mai mari de 15 hectare, subliniază Slusari, menţionând şi faptul că în timp ce Ministerul Agriculturii afirma ca datoriile vor fi plătite la toţi, Ministerul Finanţelor spune că nu sunt bani pentru acei care au mai mult de 15 hectare.

„Acum, când situaţia financiară şi climaterică în sectorul agrar este extrem de dificilă, autorităţile prin acţiunile lor nechibzuite  mai toarnă gaz pe foc”, conchide reprezentantul asociaţiilor de agricultori.

Tagurile:
fermieri, Contradicţii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanţelor, Subvenţii, Agricultură


Știrile Zilei