00:13 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Уборка зерновых, agricultura

Cele mai importante probleme ale agriculturii au rămas nesoluţionate

© Sputnik / Egor Eremov
Economie
Sa primesc un link scurt
7511

O parte dintre problemele din agricultură şi-au găsit soluţii parţiale. Rămân suspendate chestiunile majorării subvenţiilor şi creditării, care sunt cruciale pentru fermierii moldoveni.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Au rămas nesoluţionate problemele cele mai importante ale agriculturii – creditarea şi subvenţionarea, a declarat Alexandru Slusari după şedinţa de marţi a comisiei speciale pentru elaborarea și aprobarea de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de modificări legislative în vederea susţinerii agricultorilor.

Potrivit lui Slusari, în actualele condiţii, cel mai important  pentru agricultură este instituirea unui mecanism de creditare care va permite supravieţuirea întreprinderilor din sector, dar şi acordarea subvenţiilor de la stat.

„Celelalte subiecte, cu unele compromisuri, au fost aproape definitivate”, a spus Slusari referindu-se la produsele petroliere, TVA, impozitul pe venit pentru agricultori şi reprezentarea agricultorilor în consiliile regionale de administrare a proiectelor finanţate de donatorii externi.

„Vom discuta cu reprezentanţii asociaţiilor de agricultori şi vom decide cum vom proceda în continuare”, a punctat Slusari.

Tematic

Slusari: e nevoie de o linie specială de creditare a agriculturii
Slusari: subvenţiile întârzie, agricultura RM nu poate fi competitivă
Slusari: discuţia despre soluţiile pentru agricultură, contramandată
Tagurile:
Creditare, Agricultura RM, Subvenţii, Alexandru Slusari, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei