19:14 22 Martie 2018
Chişinău0°C
În direct
Работа заправочной станции Газпромнефть в Санкт-Петербурге

Moldova a redus cu 1/3 importul de carburanți și energie electrică

© Sputnik/ Игорь Руссак
Economie
Sa primesc un link scurt
55 0 0

Republica Moldova a redus considerabil importul de energie electrică și păcură. Totodată, a crescut importul de gaz natural și combustibil Diesel.

 

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. În trimestrul doi al anului 2015, importul de carburanți și energie electrică în Moldova a atins 153,11 milioane de dolari SUA, reducându-se cu 32,4% în comparație cu indicatorii din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor prealabile din raportul Băncii Naționale a Moldovei ”Balanța de plată pentru trimestrul II al anului 2015”.

Potrivit sursei, s-a redus considerabil importul de energie electrică, până la 2,6 milioane de kW. În timp ce în trimestrul al doilea al anului 2014, energia electrică cumpărată a constituit 224,46 milioane de kW. De câteva ori s-au redus și importurile de păcură.

Totodată, a crescut importul de gaz natural cu 4,9%, constituind 134,09 milioane de metri cubi. În afară de aceasta, a crescut cu 19,9% importul de combustibil Diesel. Astfel, Moldova a cumpărat 123,17 mii de tone de combustibil Diesel.

Volumul benzinei importate a atins cifra de 41,27 de milioane de dolari, majorându-se cu 9% în comparație cu perioada similară a anului trecut, iar costul total s-a redus cu 28,2 milioane de dolari SUA.

 

Tematic

Guvernul a acceptat să faciliteze importul de carburanţi de către agricultori
Ministerul Economiei: Moldova nu va rămâne fără energie electrică
Tagurile:
Banca Națională a Moldovei, păcură, reducere, energie electrică, majorare, import, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei