02:00 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Economie
Sa primesc un link scurt
162 0 0

Potrivit ministrului justiţiei, până la ora actuală concesionarul a investit în infrastructura aeroportului mai mult de 46 de milioane de euro, iar restanţele existente sunt minore.

CHIŞINĂU, 9 noiembrie – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a declarat luni că nu există nici un temei juridic pentru a fi iniţiată rezilierea sau rezoluţiunea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău companiei Avia Invest.

Demnitarul a menţionat că până la ora actuală concesionarul a investit în infrastructura aeroportului mai mult de 46 milioane de euro, iar restanţele existente sunt minore.

„Un şir de componente încă nu sunt date în exploatare şi lucrările de construcţie mai durează. Există o perioadă de remediere, în care concesionarul are datoria să-şi onoreze obligaţiunile asumate, în termenii contractuali. La moment, temeiuri legale şi contractuale pentru declararea nulităţii contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău nu sunt”, a punctat ministrul Justiţiei.

Tematic

Curtea de Apel a dispus examinarea dosarului privind concesionarea aeroportului
Tagurile:
Concesionare, Ministrul Justiţiei, Aeroportul Internațional Chișinău, Reziliere, Vladimir Cebotari


Știrile Zilei