21:46 19 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.46
  • USD17.90
  • RUB0.24
  • RON4.36
  • UAH0.64
Economie
Sa primesc un link scurt
46 0 0

Reprezentanții majorității parlamentar au ajuns la înţelegerea că nu vor susține majorarea impozitelor propusă în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Majoritatea parlamentară nu va susține creşterea impozitelor propusă de guvern şi inclusă în proiectul de politică bugetar-fiscală pentru anul 2016, a declarat în faţa jurnaliștilor spicherul Andrian Candu, după ședința biroului permanent al Parlamentului.

"Deşi guvernul a iniţiat majorarea unui şir de impozite, majoritatea parlamentară a ajuns la un consens în această chestiune: deputații majorităţii nu vor susține scumpirea vinietei, majorarea cu 15% a impozitului funciar și  noul model de impozitare a automobilelor. Aceste teme au fost discutate cu Ministerul Finanțelor. Atunci când va veni timpul să votăm în Parlament, noi nu vom susține majorarea impozitelor", a spus Candu.

Anterior, mai mulți fermieri au declarat că vor iniţia acțiuni de protest, în cazul în care autoritățile vor susține în lectura a doua majorarea impozitului funciar.

Și sindicatele s-au pronunțat împotriva excluderii taxei pentru utilizarea drumurilor din categoria surselor Fondului rutier şi din sursele bugetelor raionale, precum şi trecerii acesteia la categoria taxelor locale.

Tematic

Impozitul pentru luxul bogaților ar putea fi achitat de cei săraci
Tagurile:
împotrivă, agrarieni, impozite, Candu, sindicate, majorare

Știrile Zilei