16:41 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere

Guvernul are bani, dacă accelerează proiectele de infrastructură

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Economie
Sa primesc un link scurt
7210

Potrivit unui comunicat difuzat marţi, Guvernul intenţionează să accelereze implementarea proiectelor de infrastructură. Asta presupune investiţii colosale.

CHIŞINĂU, 26 apr – Sputnik. Situația curentă privind implementarea proiectelor de infrastructură, programele de finanțare și reformele derulate în acest sector au fost principalele subiecte abordate la reuniunea Comitetului de supraveghere a Proiectului de susţinere a Programului în sectorul drumurilor şi căilor ferate şi a instituţiilor financiare internaţionale în sectorul infrastructurii rutiere. Ședința a fost prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip, anunţă serviciul de presă al Guvernului.

Premierul a subliniat necesitatea implicării active a instituțiilor de ramură în dezvoltarea infrastructurii naționale și înlăturarea tuturor carențelor, pentru a asigura implementarea în termenii stabiliți a proiectelor de infrastructură.

În cadrul şedinţei, viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vitalie Rapcea, a prezentat o informaţie despre valorificarea granturilor oferite de partenerii de dezvoltare pentru reabilitarea drumurilor naționale, rezultatele implementării Strategiei naționale a siguranței rutiere, precum și barierele cu care se confruntă în acest proces.

Membrii Comitetului au pus în discuție şi stadiul de implementare a Acordului cu Uniunea Europeană privind spațiul aerian comun.

Tematic

China disponibilă în dezvoltarea infrastructurii în Moldova
Tagurile:
Donatori, Infrastructură, Investiţii, Guvern
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei