05:24 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Șantier

Ambiții mari: în cinci ani, zeci de mii de joburi noi

© Sputnik / Алена Матвеева
Economie
Sa primesc un link scurt
34 0 0

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a anunțat un plan foarte ambițios de atragere a investițiilor în economia națională, ceea ce va genera un număr mare de locuri noi de muncă.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. În următorii cinci ani Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) își propune să aducă în țară anual minimum câte 5 proiecte investiționale, care să genereze peste o mie de locuri noi de muncă, se spune într-un comunicat oficial.

Министерство экономики Молдовы
Ministerul Economiei al Republicii Moldova

Acest obiectiv, potrivit comunicatului citat, este stipulat în noul Plan Strategic de Dezvoltare (PSD) pentru anii 2016 – 2020. Documentul a fost adoptat vineri de Consiliului de Coordonare a MIEPO.

Este de menționat faptul că acest consiliu este condus de ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Sectoarele prioritare de activitate ale MIEPO vor fi agricultura și industria alimentară, industria de fabricare a produselor textile, externalizarea serviciilor de afaceri, tehnologia informației și comunicațiilor, precum și cele de oportunitate sectorială, se mai spune în comunicat.

Potrivit ministrului  Octavian Calmîc MIEPO ar trebui să devină pentru ministerul Economiei o sursă permanentă de idei, instrumente și politici pentru investiții și export inovatorii, implementarea cărora, într-un final, va contribui la dezvoltarea țării.

Tematic

Gastarbeiterii moldoveni aduc în ţară mai mulţi bani decât investitorii străini
Tagurile:
Cinci ani, MIEPO, Investiții străine, Plan, Locuri de muncă
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei