21:54 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Economie
Sa primesc un link scurt
12030

Patruzeci și trei de companii moldovenești vor putea relua exportul de fructe și pomușoare în Federația Rusă. Despre aceasta a anunțat Roselhoznadzor.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Rosselhoznadzor a decis, deocamdată în calitate de experiment, să permită reluarea importurilor de produse vegetale  din Republica Moldova începând cu data de 22 iulie curent. Această decizie vizează 43 de companii.

"Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară  informează despre decizia de a permite  în calitate de experiment, reluarea importurilor în Federeația Rusă a fructelodin Republica Moldova, a merelor, perelor și a gutuilor proaspeți,  precum și a caiselor, cireșelor, piersicilor, nectarinelor, prunelor și a porumbar proaspăt, începând cu data de 22 iulie 2016, primind asigurări din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova privind respectarea tuturor prevederilor legale”, informează comunicatul Rosselhoznadzor.

Relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au deteriorat în vara anului 2014, când Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Conform prevederilor acordului, Republica Moldova trebuie să-și deschidă piața pentru mărfurile produse în UE. 

Rusia, care restricționează importul de produse din UE, a restricționat provizoriu importurile din țara noastră. Autoritățile de la Moscova au presupus că mărfurile din UE, tranzitând Moldova, ar fi putut pătrunde pe piața CSI și a Uniunii Vamale.

Tematic

Moldova pledează pentru liberalizarea 100% a exportului de fructe în Rusia
Tagurile:
Mere, Fructe, Export, Roselhoznadzor, Rusia


Știrile Zilei