12:55 24 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.59
  • USD18.20
  • RUB0.29
  • RON4.36
  • UAH0.69
Extragerea petrolului foto arhivă

Cine va explora zăcămintele de petrol ale Moldovei

© Sputnik / Nicu Goncear
Economie
Sa primesc un link scurt
54702

Deși executivul de la Chișinău nu face de această dată mare tam-tam în legătură cu semnarea unei noi tranzacții cu un investitor străin, în presă au ajuns unele detalii despre compania care va exploata zăcămintele de petrol, care se presupune că există pe teritoriul țării noastre.

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Portalul infoprut.ro scrie că în Moldova ar începe o „aventură a hidrocarburilor", după ce Guvernul Republicii Moldova a semnat acum o zi un contract de concesiune pentru un termen de 50 de ani cu compania Frontera Resourses.

Potrivit sursei, acordul cu executivul de la Chișinău „vizează explorarea, producţia şi dezvoltarea resurselor de hidrocarburi din Republica Moldova".

Frontera Resourses obține astfel dreptul exclusiv să exploreze şi să dezvolte resursele de hidrocarburi pe o suprafaţă ce depășește 1 milion de hectare de teren. Acest teren se află în sudul Moldovei. Sursa a mai specificat că suprafaţa totală de teren concesionată însumează peste 3 milioane de hectare.

„Frontera este foarte încântată să încheie acest acord cu Guvernul Moldovei", a declarat Steve Nicandros, directorul executiv al companiei.

Inițial, cesionarul planifică să demareze explorări, care ar putea dura circa un deceniu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Concesionarea Aeroportului Chișinău, recunoscută de CSJ ca fiind legală
Tagurile:
Zăcăminte, Concesiune, Petrol


Știrile Zilei