11:57 13 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.17
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Economie
Sa primesc un link scurt
16410

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat ce pași urmează să fie făcuți în vederea obținerii unor noi facilități pentru exportul de produse agro-alimentare din țara noastră în Federația Rusă

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. Șeful statului a subliniat, după o întrevedere recentă cu președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova, Vitalie Gorincioi, că se fac eforturi mari în vederea eliminării unor tarife vamale la o serie de produse agricole ce sunt exportate în Rusia.

„Muncim în continuare pentru scoaterea tarifelor vamale la anumite categorii de produse, cum ar fi legumele, merele, perele, piersicile etc., fapt despre care voi discuta și mâine, în cadrul unei întrevederi cu șeful Serviciului Federal al Federației Ruse pentru supravegherea în domeniul protecției consumatorilor și bunăstării umane a FR, doamna Ana Popova", a anunțat Dodon.

Totodată, Președintele a subliniat că săptămâna viitoare se va întâlni la Soci cu șeful statului rus, Vladimir Putin, și va discuta cu acesta extinderea listei exportatorilor, categoriilor de produse, dar și eliminarea blocajelor tarifare.

În acest context, Igor Dodon a amintit că datorită înțelegerilor la care a ajuns cu Vladimir Putin a fost posibilă creșterea esențială a exportului fructelor și legumelor pe piața Federației Ruse, „inclusiv a strugurilor de 18 ori, a merelor de circa 3 ori, caiselor, vișinelor și cireșelor de 1,4 ori".

Dodon amintește și că producătorii agricoli au obținut dreptul să exporte producția proprie prin toate punctele vamale ale Federației Ruse, ceea ce a simplificat semnificativ procesul de export.

Tematic

Negocieri la nivel înalt: Ce vor discuta Dodon și Putin la Soci
Dodon a dezvăluit ce va discuta cu Putin la Soci
Tagurile:
Dodon-Putin, Înțelegeri, Piața Rusiei, Legume, Fructe, Export, Vitalie Gorincioi, Igor Dodon, Vladimir Putin, Rusia


Știrile Zilei