01:22 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Lei moldovenești

Cum poți obține de la stat 40 de mii de lei fără ca să-i întorci

© Sputnik / Miroslav Rotari
Economie
Sa primesc un link scurt
38410

Cuantumul subvenției pentru un loc de muncă creat și destinat subiectului subvenției este de 40 mii de lei pentru anul 2018

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Începând cu anul 2018, agenții economici din Moldova care vor crea noi locuri de muncă vor primi de la stat câte 40 de mii de lei pentru fiecare loc creat.

Potrivit Regulamentului privind subvenționarea creării de noi locuri de muncă, cuantumul subvenției pentru un loc de muncă creat și destinat subiectului subvenției este de 40 mii de lei pentru anul 2018. 

Banii vor fi achitați în două tranșe, pe parcursul a doi ani. Mijloacele financiare necesare în acest scop sunt prevăzute în cadrul bugetar pe termen mediu.

Printre criteriile de eligibilitate pentru acordarea subvenției se numără: creșterea numărului de salariați cu cel puțin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate — subiecți ai subvenției să nu fie mai mic de 75 la sută din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, agentul economic nu trebuie să aibă restanțe la achitarea impozitelor și taxelor față de bugetul public național.

Tematic

Peste 10 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru șomerii din Moldova
Decis: Șomerii vor munci pentru a justifica ajutorul social primit de la stat
Șomerii din Moldova vor munci în folosul comunității
Tagurile:
agenții economoci, subvenții pentru crearea locurilor de muncă, șomeri, loc de muncă
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei