02:58 15 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.06
  • RUB0.25
  • RON4.13
  • UAH0.61
Демократическая партия Молдовы ПДМ
© Sputnik / Miroslav Rotari

Creditele oferite de bănci, sub lupa PDM. Ce-i nemulțumește pe democrați

Economie
Sa primesc un link scurt
205 0 0

Instituțiile financiare ar putea fi obligate să fie mai transparente. Democrații promit să vină cu o inițiativă legislativă în acest sens.

Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova sunt nemulțumiți de activitatea instituțiilor financiare. Potrivit liderului PDM, Vlad Plahotniuc, majoritatea băncilor încearcă să-și atragă clienții prin mesaje publicitare în care fac promisiuni false. Mai mult, unele instituții financiare folosesc diferite mecanisme pentru a ascunde adevărata dobândă pe care contractantul trebuie să o achite, motiv pentru care, de cele mai multe ori, oamenii nici nu cunosc care este suma finală pe care trebuie să o întoarcă băncii.

„Oamenii se plâng că văd la televizor oferte cu dobânda zero la credite sau o dobândă foarte mică, iar în momentul când ei vin și contractează creditul se trezesc că plătesc o dobândă mult mai mare. De multe ori nu se observă nici în contractul de credit această manipulare, pentru că dobânda reală este scrisă cu litere foarte mici sau este scrisă într-un loc ascuns în contract", a declarat liderul PDM după ședința săptămânală a formațiunii.

Așa că democrații ar putea înainta un proiect de lege care să oblige instituțiile financiare să fie mai transparente, spune liderul PDM.

Tematic

Care este diferența dintre cardul de debit și cardul de credit
Culmea ingeniozității: Cum a scăpat o femeie de un credit de 3 milioane
A luat prin înşelăciune un credit de aproape două milioane de euro
BNM: în 2016 vom avea un Registru al Riscurilor de Credit
Tagurile:
instituții, publicitate, înșelătorie, transparență, banca, bănci, credite, credit, bani, Republica Moldova, chisinau


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei