11:12 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Bancnote de 200 lei

Vom rămânem fără casă şi masă dacă nu achităm impozitele?

© Sputnik / Miroslav Rotari
Economie
Sa primesc un link scurt
25210

Tot mai mulţi moldoveni îşi declară veniturile, arată datele Serviciului Fiscal de Stat. În anul 2017, peste 190 de mii de persoane şi-au declarat sumele incasate din salarii şi alte activităţi comerciale.

CHIŞINĂU, 24 feb — Sputnik, Dumitru Chitoroagă. „Nu mai este la modă să nu plăteşti impozite. Tot mai mulţi cetăţeni depun la timp declaraţiile de venit", a declarat Igor Stavinschi, șeful adjunct al Direcției Generale Metodologia Impozitelor și Taxelor SFS, în cadrul unui interviu acordat Studioului Radio Sputnik Moldova.

Potrivit oficialului, datorită noilor metode de colectare a impozitelor, sumele încasate la bugetul de stat cresc de la an la an.

„Trebuie să recunoaştem că nu avem încă această cultură de a achita impozite la stat. Când oamenii vor rămâne fără casă şi masă, aşa cum se întămplă în Europa, atunci vom achita cu toţii", a mai adăugat oficialul.

Datele Serviciului Fiscal de Stat arată că 194 655 de persoane fizice și-au onorat obligațiunea de contribuabil onest în 2017, cu circa 35 de mii mai mulți comparativ cu 2016.

De menţionat că, în acest an, data limită de depunere a declaraţiilor de venit este 30 aprilie 2018. Cei care nu-și vor declara veniturile riscă amenzi în valoare de 1000 de lei, iar contribuabilii care vor prezenta declarațiile cu întârziere vor fi sancționați cu o amendă în valoare de 200 de lei. În plus, se va achita dublu impozitul din suma recalculata pe venit.

Tematic

Noi impozite și amenzi îi așteaptă de cetățenii din Moldova
Gârbu: Diminuarea unor impozite va lipsi bugetul de milioane de lei
Surprize de la Guvern. Impozite noi şi taxe mai mari
Noile impozite vor intra în vigoare peste jumătate de an
"Doza de sinceritate" cu Iurie Bădicu: Și artiștii trebuie să plătească impozite
Tagurile:
contabilă, declarații, fisc, impozite, taxe, bani, venituri, chisinau, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei