09:40 10 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.20
  • RUB0.26
  • RON4.21
  • UAH0.62
aragaz

Data X se apropie. Din ce zi moldovenii vor plăti mai puțin pentru gaz

© Sputnik / Евгений Панасенко
Economie
Sa primesc un link scurt
26410

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va anunța la finele acestei săptămâni noul tarif la gazul natural livrat consumatorilor casnici.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va anunța în ziua de vineri, 16 martie, decizia sa cu privire la reducerea tarifelor la gazele naturale livrate consumatorilor finali.

Consiliului de administrație al ANRE va face anunțul cu privire la tarifele și prețurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2018 în cadrul unei ședințe publice.

Compania ”Moldovagaz” a propus, săptămâna trecută, în cadrul dezbaterilor publice organizate de ANRE un tarif de 4914 de lei pentru 1000 de metri cubi, cu 11 procente mai mic decât tariful actual. Potrivit furnizorului, la baza acestor calcule au stat factori precum diminuarea prețului de procurarea gazelor naturale, aprecierea monedei naționale față de dolar, ajustarea cheltuielilor necesare de a fi incluse în calculul tarifelor pentru serviciile de transport și distribuție a gazelor naturale.

În aceiași ședință, ANRE a propus un tarif de 4420 de lei pentru 1000 de metri cubi. 

Vom achita mai puțin pentru gazele naturale? Vezi ce spune Pavel Filip>>>

În prezent, tarifele finale la gazele naturale furnizate consumatorilor casnici pentru volumul până la 30 m3 (inclusiv) lunar la un apartament sau casă este de 5,89 lei pentru un metru cub, iar de la 30 m3 tariful se ridică la 6,13 lei per metru cub.

Tematic

A început numărătoarea inversă. Când vom plăti mai puțin pentru gazul natural
Parlicov: „Gazprom” nu-i va lăsa pe consumatorii europeni fără gaze
Experții cer de la ANRE să respecte metodologia de stabilire a tarifelor la gaze
Tagurile:
consumator, Moldovagaz, preț, ANRE, gaz, tarif
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei