15:21 11 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Banca Națională a Moldovei

Documentele de investigație Kroll au fost transmise Procuraturii Anticorupție

© Sputnik / Evgheni Panasenco
Economie
Sa primesc un link scurt
119 0 0

Informația din raport a fost făcută publică în luna decembrie 2017, într-o sinteză care dezvăluie cum a fost extrași banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Banca Națională a Moldovei a primit în mod oficial toate documentele de investigație ale consorțiului internațional Kroll și Steptoe & Johnson și le-a transmis Procuraturii Anticorupție.

Documentele se referă la frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova — Banca de Economii S.A., Banca Socială S.A. și Unibank S.A.

Reprezentanții Kroll și Steptoe & Johnson și-au confirmat disponibilitatea de a colabora cu organele de anchetă moldovenești pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan intern.

Totodată, Procuratura a anunțat printr-un comunicat că a ridicat raportul KROLL de la Banca Națională a Moldovei. Acesta conține 150 de file redactate în limba engleză. Procuratura Anticorupție a solicitat BNM să efectueze traducerea oficială a raportului KROLL, astfel încât să fie respectate specificațiile menționate de către companie.

Banca Națională, cu ochii pe piața de capital>>>

La solicitarea Companiei KROLL, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție a semnat o scrisoarea de confidențialitate, ceea ce presupune nedivulgarea datelor și informațiilor conținute în acesta, fiind posibilă utilizarea Raportului doar în activitatea profesională a Procuraturii Anticorupție.

Tematic

Avocatul Regal din Londra: Investigația KROLL este o profanare, fiind realizată la comandă
Băncile comerciale, în vizorul BNM
Tagurile:
Informatie, ancheta, frauda bancara, organe de drept, Efort, banca, documente, Procuratura, Kroll, BNM, Chisinau


Știrile Zilei