04:34 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Spital

Guvernul majorează salariile medicilor. Vezi cu cât cresc din 1 aprilie

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Economie
Sa primesc un link scurt
152 0 0

Salariile angajaților din instituțiile medicale publice sunt majorate cu 4,1 la sută.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Salariile lunare de funcție ale angajaților instituțiilor medicale publice vor fi indexate cu 4,1 la sută din data de 1 aprilie 2018. Decizia a fost luată astăzi de membrii Cabinetului de Miniștri. 

Potrivit hotărârii de Guvern, de creșteri vor beneficia atât medicii, asistenții medicali, infirmierii, cât și personalul administrativ-gospodăresc, funcţionarii administrativi și personalul de conducere. 

Dacă până în prezent salariul mediu lunar al unui medic din cadrul unui spital republican constituia 7129 de lei, de la 1 aprilie acesta crește până la 7421 de lei, iar salariul unui medic din cadrul unui spital raional va crește de la 6263 de lei, până la 6520 de lei. 

Remunerarea unui asistent medical din cadrul unui spital republican va spori de la 5601 lei la circa 5830 de lei, iar din cadrul unui spital raional – de la 4423 de lei la 4604 lei.  

După același algoritm, vor fi majorate salariile tuturor categoriilor de angajați în instituțiile medicale publice. Potrivit deciziei Guvernului, vor crește și salariile angajaților secției de medicină nucleară, precum și ale personalului medical antrenat în serviciul de psihiatrie. 

Prin aplicarea majorărilor salariale se urmărește asigurarea sistemului medical cu cadrele necesare, motivarea și menținerea tinerilor specialişti şi a personalului cu  experienţă și sporirea calității asistenței medicale. În acest sens, sunt necesare 110,2 milioane de lei, resurse financiare identificate în fondurile obligatorii de asistență medicală aprobate pentru anul 2018.

Tematic

Ce se va întâmpla cu salariile restante ale angajaților când întreprinderea se închide
Decis: Salariaţii din Moldova pot fi concediaţi mult mai uşor
Elevii de la școlile profesionale vor primi bursă și salariu. Vezi în ce condiții
Tagurile:
spital, medici, salarii, Moldova, Guvern
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2734
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356