04:40 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Cabinetul de Miniștri

În Moldova va fi creată o nouă Agenție: Vezi cu ce se va ocupa

© Sputnik / Miroslav Rotari
Economie
Sa primesc un link scurt
148 0 0

Noua Agenție va fi creată prin fuziunea Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova și a Agenției Turismului și va fi subordonată direct Guvernului.

CHIȘINĂU, 5 mart — Sputnik. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre cu privire la organizarea și funcționarea Agenției de Investiții.

Noua entitate are misiunea de a contribui la creșterea economică prin sporirea nivelului investițiilor străine, creșterea volumului exporturilor și dezvoltarea turismului.

"Este o Agenție importantă și contăm pe o promovare adevărată, mult mai eficientă decât a fost până acum, fie că vorbim de serviciile turistice, fie că vorbim de atragerea investitorilor și prezentarea Republicii Moldova ca o destinație pentru investiții", a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Funcțiile Agenției țin de promovarea imaginii țării pentru atragerea investițiilor străine, susținerea activității investiționale și protejarea investițiilor, promovarea exporturilor, a turismului și fortificarea diplomației economice.

În contextul creării Agenției, pe lângă funcțiile de atragere a investițiilor și de promovare a exportului, Ministerul Economiei și Infrastructurii va prelua atribuția de elaborare a politicilor în domeniul turismului. Transferul acestor atribuții către minister va asigura o deschidere mai mare și o comunicare mai eficientă a Guvernului cu investitorii străini, inclusiv cei strategici.

Locuri de muncă în Moldova. Decizia crucială a Guvernului de la Chișinău>>>

Efectivul-limită al autorității este stabilit în număr de 30 de unități.

Tematic

Un om de afaceri arab va investi în domeniul construcțiilor din Moldova
Moldova este o destinație turistică scumpă și așa trebuie să rămână
Tagurile:
noua agentie, investitii, Cabinet de ministri, Hotarare, dezvoltare, turism, export, Guvern, Chisinau, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei