12:37 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Igor Dodon

Igor Dodon, despre condițiile în care Moldova poate primi gaz mai ieftin din Rusia

© Sputnik / Miroslav Rotari
Economie
Sa primesc un link scurt
21210

Președintele țării a adresat o cerere conducerii concernului rus ”Gazprom” în care a solicitat o reducere cu 10-15 la sută a prețului pentru gazele naturale livrate țării noastre.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Joi, 5 aprilie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost  invitatul emisiunii ”La ordinea zilei” realizată în studioul Sputnik-Moldova. În cadrul emisiunii, șeful statului a vorbit și despre o posibilă micșorare a prețului la gazele naturale pe care Moldova le importă din Federația Rusă. 

Igor Dodon a adresat o cerere conducerii concernului rus ”Gazprom” în care a solicitat o reducere cu 10-15 la sută pentru gazele naturale livrate țării noastre.

Șeful statului a explicat în cadrul emisiunii de la Sputnik-Moldova că țara noastră va putea beneficia de această micșorare după ce va obține statut de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice. Acest lucru, potrivit președintelui țării, se va întâmpla cel mai probabil în lunile apropiate.

”Pentru țările membre ale Uniunii Euroasiatice acest tarif este mai mic. Noi vom obține statut de observator cel mai probabil în următoarele luni. Sper să fie luată această decizie pentru că în calitate de observator al Uniunii Eurasiatice am putea avea această reducere de tarif”, a declarat Igor Dodon.

Gaz mai ieftin pentru Republica Moldova>>>

Președintele țării a solicitat anterior statutul de membru-observator pentru Republica Moldova în Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA). 

UEEA este o comunitate de state implicate într-un proces de integrare, creată în baza Uniunii Vamale și funcționează începând cu data de 1 ianuarie 2015.

În prezent, Moldova achită pentru o mie de metri cubi de gaze naturale importate din Federația Rusă în jur de 180 de dolari. 

Tematic

Va rămâne Moldova fără gaze după decizia Gazprom? Ce spun autoritățile
Cum va fi afectată Moldova de decizia Gazprom. Ce spun experții economici
Tagurile:
Sputnik-Moldova, gazprom, Igor Dodon, gaz, tarif, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei