17:28 16 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Dolari

Moldovenii de peste hotare au trimis acasă aproape 300 de milioane de dolari în trei luni

© Sputnik / Максим Богодвид
Economie
Sa primesc un link scurt
44 0 0

Transferurile de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice au menținut tendința de creștere, în primul trimestru al acestui an.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. În trimestrul întâi al anului în curs s-a înregistrat o creștere a transferurilor de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice, potrivit Raportului asupra inflației nr.2, prezentat de prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Vladimir Munteanu. 

Potrivit acestuia, evoluția pozitivă a transferurilor de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice se datorează mai multor factori, cum ar fi: creșterea economică atât în UE, cât și în Federația Rusă – țări în care activează majoritatea migranților din Moldova. 

”Acest fapt denotă și o stabilizare a situației macroeconomice din Moldova – reflectată prin încrederea de a transfera mijloace bănești în țară”, a declarat șeful de la BNM. 

Evoluția transferurilor mijloacelor bănești reprezintă în continuare un stimulent pozitiv pentru economia Republicii Moldova. Volumul transferurilor, în martie 2018, a atins un nivel de 109,7 milioane de dolari, iar în perioada ianuarie – martie suma transferurilor bănești de peste hotare efectuate de persoanele fizice a ajuns până la 300 de milioane de dolari.

Tematic

Transferurile băneşti din străinătate în continuă scădere. Există o explicaţie
Ce urmări ar putea avea pentru Moldova diminuarea transferurilor băneşti
Tagurile:
moldoveni care muncesc peste hotare, transfer de peste hotare, migranti, BNM
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei