21:32 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Președintele FR, Vladimir Putin

Putin speră că Moldova va deveni țară-observator în cadrul UEE

© Sputnik / Григорий Сысоев
Economie
Sa primesc un link scurt
84 0 0

Liderul rus a subliniat că membrii Consiliului Superior al Uniunii Economice Eurasiatice pot să-i acorde Moldovei pe 14 mai statutul de observator în Cadrul UEE.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. La ședința Consiliului Economic Eurasiatic președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a exprimat speranța că deja luni Moldova va obține statutul de țară-observator în cadrul UEE și va putea participa la ședința extinsă a Consiliului Superior al Uniunii Economice Eurasiatice, informează RIA Novosti.

Putin a precizat că, printre chestiunile care urmează să fie discutate în cadrul ședinței restrânse, există una extrem de importantă în opinia sa. Este vorba de aprobarea proiectului de regulament pregătit de către comisia UEE cu privire la statutul de țară-observator pe lângă Consiliul Eurasiatic.

„Din câte am înțeles, toți membrii Consiliului Superior al Uniunii Economice Eurasiatice susțin această decizie, ceea ce înseamnă că astăzi, după cum a fost stabilit anterior, îi putem acorda Republicii Moldova statutul de țară-observator. Contez pe faptul că, la finalul dezbaterilor, veți aproba această propunere, iar președintele Moldovei, Igor Nicolaevici Dodon, având dreptul de observator, va putea deja să participe la ședința extinsă", a spus Putin în cadrul ședinței de luni.

Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) este o uniune economică creată în baza Uniunii Vamale și a Spațiului Economic Unic și funcționează din 1 ianuarie 2015. Membrii actuali ai UEE sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kirghizia.

Tematic

Mesajul lui Dodon pentru Putin: Ne leagă credința ortodoxă și valorile comune
Igor Dodon se întâlnește cu Vladimir Putin la Soci
Tagurile:
tară-observator, statut, Uniunea Economică Eurasiatică (UEE), Igor Dodon, Vladimir Putin, Rusia, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei