23:21 15 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Economie
Sa primesc un link scurt
13710

Eliminarea tarifelor la roaming între Republica Moldova și România a fost discutată de premierul moldovean, Pavel Filip, cu ministrul Economiei al României.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România au fost examinate de prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușca, aflat în vizită în țara noastră. Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, oficialii au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două țări, similar cu practica din cadrul UE.

Filip și Andrușca au discutat despre implementarea proiectului de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. Premierul moldovean a salutat decizia de privatizare de către „Eurotransgaz”, cu fondator unic SNTGN „Transgaz” SA,  a ÎS „Vestmoldtransgaz”.  Lucrările de construcție a magistralei urmează să înceapă cel târziu în septembrie 2018. 

Părțile au vorbit și despre interconexiunea sistemelor electroenergetice ale celor două state. În acest sens, a fost relevată importanța dinamizării colaborării cu întreprinderea românească Transelectrica. 

Alte proiecte prioritare vizează eliminarea tarifelor de roaming, construcția unei autostrăzi, precum și a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova și România. Inițiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei ședințe comune a Executivelor de la Chișinău și București. 

„Astfel oamenii ar simți mesaje clare de apropiere”, a spus Pavel Filip. 

 

Tematic

Gazoductul Iași-Chișinău va fi dat în exploatare în mai 2018
Prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni, deocamdată la stadiul discuţiilor
Tagurile:
gazoductul Iasi-Chisinau, roaming, convorbiri telefonice, Romania, Moldova


Știrile Zilei