00:59 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
ANRE

Zis și făcut: ANRE își va suspenda ultima decizie cu privire la prețurile carburanților

© Sputnik / Evgheni Panasenco
Economie
Sa primesc un link scurt
22020

Prețul carburanților va reveni la cel inițial, din data de 1 iunie.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Conducerea ANRE a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți adoptată în data de 29 mai. Decizia a fost luată după ce au fost analizate sesizările primite la acest subiect de la Guvern și Parlament. 

Astfel, începând cu data de 1 iunie, ora 12:00, prețurile carburanților vor reveni la cele inițiale. Menționăm că ANRE urmează să analizeze săptămâna viitoare cu maximă obiectivitate informațiile prezentate și să le contrapună cu cele care au stat la baza deciziei inițiale.

De menționat este că Guvernul nu are atribuții prin care poate influența în vreun fel formarea preturilor la carburanți. Cu toate acestea prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare să aibă motivații bine argumentate, iar acestea să fie explicate populației în condiții de maximă transparență.

Amintim că astăzi premierul Pavel Filip a solicitat explicații de la ANRE în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și ultimele majorări de tarife. Având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare de tarife.

Tematic

Veste proastă de la ANRE: Șoferii mai au o zi la dispoziție
Directorul ANRE spune cu cât vor fi micșorate tarifele la gazul natural
Anunț important făcut de ANRE pentru șoferi
Tagurile:
suspendata, decizie, carburanți, ANRE
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei