16:15 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Pompă, benzină

Calitatea benzinei și motorinei va fi verificată conform unor noi norme

© Sputnik /
Economie
Sa primesc un link scurt
140 0 0

Executivul a aprobat modificări la Legea produselor petroliere, care prevăd stabilirea unui sistem de monitorizare a calității combustibililor în Republica Moldova în conformitate cu directivele europene.

CHIȘINĂU, 6 iunie – Sputnik. Parametrii de calitate ai benzinei și motorinei, atât la importul, cât și la comercializarea acestor produse la stațiile PECO vor fi măsurați potrivit cerințelor europene. Executivul a aprobat modificări la Legea produselor petroliere, care prevăd stabilirea unui sistem de monitorizare a calității combustibililor în Republica Moldova în conformitate cu directivele europene.

Monitorizarea calității carburanților va fi efectuată de către organismele acreditate, care ulterior vor prezenta datele Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Etapele controlului vor cuprinde prelevarea probelor de benzină și motorină, aflate în teritoriul vamal și la stațiile PECO, efectuarea încercărilor în baza standardelor europene, cu eliberarea raportului de inspecție.

Raportul anual privind calitatea produselor petroliere comercializate în Republica Moldova va fi prezentat consumatorilor.

În prezent, în Republica Moldova se aplică procedura de certificare a produselor petroliere în baza standardelor SM și GOST, diferite de cele stabilite în UE.

Tematic

Emisiunea „Kilometrul 0". Cât de corectă este decizia ANRE de anulare a scumpirii benzinei
Vin zile grele pentru șoferi: Cât a ajuns să coste un litru de benzină din Moldova
Tagurile:
statie de alimentare, PECO, calitate, carburanti, motorina, benzina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei