16:14 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Lingouri de aur, fotografie de arhivă

Ce se întâmplă cu prețul la aur în ajunul Summitului G7

© Sputnik / Pavel Lisitsyn
Economie
Sa primesc un link scurt
102 0 0

Aurul este sensibil la creșterea ratei FED, ceea ce duce la scumpirea dolarului, fapt care, la rândul său, face să scadă cererea de aur din partea investitorilor care dețin o altă valută.

CHIȘINĂU, 8 iunie — Sputnik. Potrivit datelor tranzacțiilor la bursele de valori, în dimineața de vineri, 8 iunie, prețul la aur demonstrează o dinamică negativă.

Agenția RIA Novosti/Prime menționează că prețul la aur, conform tranzacției pe luna inie la bursa Comex din New York, s-a redus cu 4,2 dolari sau cu 0,32% — până la 1298,8 dolari pentru o uncie monetară. Valoarea tranzacției pe luna iulie la argint a scăzut cu 0,74% — până la 16,69 dolari pentru o uncie.

„Cel mai probabil, limitele de variere a prețului la aur vor fi restrânse. Piețele vor urmări foarte atent desfășurarea Summitului G7", afirmă analistul Băncii OCBC, Barnabas Gan, citat de agenția Reuter.

Summitul G7 va avea loc pe 8 și 9 iunie, în provincia canadiană Quebek. Întâlnirea va decurge pe fundalul disensiunilor fără precedent între SUA și celelalte țări membre ale acestei structuri în legătură cu taxele unilaterale impuse de SUA la oțel și aluminiu.

Tagurile:
aur, Summit G7, pret, Summitul G7, Barnabas Gan, Quebek, Canada, New York, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei