16:12 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Chișinău

Expert: De ce în Chișinău hotelurile sunt mai scumpe decât în Paris

© Sputnik / Евгений Панасенко
Economie
Sa primesc un link scurt
129 0 0

Expertul în economie Iuri Korotenko a explicat pentru Sputnik Moldova de ce turismul în țara noastră este mai scump decât în Europa.

CHIȘINĂU, 12 iunie — Sputnik. Deși potențialul turistic al Republicii Moldova nu poate fi comparat nici pe departe cu cel din țările europene și din întreaga lume, nu putem afirma deloc că odihna în țara noastră este ieftină.

Pentru o cameră într-un hotel din Chișinău, turiștii vor plăti cu mult mai mult decât pentru o cameră de aceeași categorie din Paris, consideră expertul în domeniul turismului Iuri Korotenko. La noi există această tendință de a umfla prețurile.

„Dacă ne referim la olandezi, francezi, britanici și așa mai departe, aceștia au construit capitalismul de-a lungul veacurilor și au trecut deja de primul stadiu al acumulării de capital. După cum zicea la timpul respectiv ”tovarășul” Marx, întreprinzătorul este gata să face orice pentru a obține cât mai mult, inclusiv să recurgă la unele activități ilegale. În prezent, noi ne aflăm tocmai la această etapă de formare inițială a marilor resurse financiare, și nu se știe cât va dura. La ei a durat 500 de ani", a menționat expertul.

Tematic

Incredibil: Moldovenii sunt săraci, dar iată ce destinații turistice preferă
Vacanța 2018: Cele mai atractive destinații turistice din Moldova
Tagurile:
turism in Moldova, expert in economie, mai scump, hotel, Iuri Korotenko, Paris, Chișinău, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei