16:09 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Orheiul Vechi

A fost lansată „Cartea Albă a Turismului": Ce vor să schimbe autoritățile

© Sputnik / Igor Vzorov
Economie
Sa primesc un link scurt
85 0 0

Studiul a fost elaborat la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Cartea Albă privind reforma cadrului normativ-regulatori al industriei turismului din Republica Moldova a fost lansată astăzi la Chișinău.

„Lansarea Cărții Albe a Turismului este o revoluție în domeniul turismului. Apreciez ceea ce am făcut până acum și mulțumesc celor care s-au implicat în procesul de elaborare a acestei Cărți. Nu ne oprim doar la ceea ce e scris pe hârtie, urmează foarte mulți pași care trebuie întreprinși", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Ministrul a mai menționat că tot ce este scris în această Carte, trebuie de pus în practică și asta înseamnă mult mai multă muncă decât până acum.

Cartea Albă a fost elaborată în urma consultărilor cu sectorul asociativ din industria națională a turismului și a fost coordonată suplimentar cu autoritățile, organizațiile și asociațiile de profil, avizele cărora au fost luate în considerare la perfectarea versiunii finale.

Principalele obiective stabilite sunt:

dezvoltarea turismului receptor și intern;

dezvoltarea turismului rural și a destinațiilor turistice;

asigurarea calității serviciilor și protecția efectivă a consumatorilor;

diversificarea produselor turistice și a activității excursioniste;

ameliorarea calității instruirii și a forței de muncă în domeniul turismului, politici fiscale optime și reducerea evaziunilor;

dezvoltarea parteneriatelor public-private în domeniu.

„Pentru dezvoltarea industriei turismului, este importantă consolidarea capacității administrative și a resurselor bugetare dedicate promovării turismului și implementării politicilor în acest domeniu. Nu este suficientă doar implicarea autorităților. Și cei care activează în domeniul truismului trebuie să ofere suport, anume prin servicii și produse calitative, pentru că numai astfel putem promova turismul local. Doar un turist satisfăcut de deservirea pe care a avut-o, poate convinge alți potențiali turiști să viziteze Republica Moldova", a afirmat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Cartea Albă conține recomandări pentru dezvoltarea turismului rural și a zonelor turistice naționale, pentru perfecționarea sistemului de evidență statistică în domeniul turismului, precum și recomandări privind structura instituțională în domeniul turismului, regimul juridic al agențiilor de turism și turoperatorilor.

În conformitate cu Strategia de dezvoltare a turismului „Turism 2020" și recomandările din Cartea Albă, a fost elaborată o foaie de parcurs în care sunt stabilite termenele de implementare a recomandărilor, precum și instituțiile responsabile.

Tematic

Ministerul Mediului: Delapidări de fonduri în proporții deosebit de mari
Anunț bombă făcut de Ministerul Economiei: Iată cauza ieftinirii biletelor de tren
Tagurile:
cartea alba, revolutie, Elaborare, reforma, turism, Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Chiril Gaburici
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei