04:39 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
ANRE

Tariful la apa din Chișinău va crește, iar energia electrică se va ieftini

© Sputnik / Evgheni Panasenco
Economie
Sa primesc un link scurt
105 0 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică ar putea majora astăzi tarifele pentru apa livrată chișinăuienilor și reduce tariful la electricitate.

CHIȘINĂU, 15 iunie – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a convocat, vineri, în ședință publică la care va decide asupra reducerii tarifelor pentru energia electrică și majorarea tarifelor pentru apa livrată chișinăuienilor de SA ”Apă-Canal Chișinău”. Membrii ANRE vor analiza în prima parte a zilei solicitările înaintate de doi furnizori de energie electrică din republică cu privire la reducerea tarifului pentru electricitate și cererea furnizorului de apă din Chișinău. 

Societatea pe Acțiuni ”Apă-Canal Chișinău” a înaintat un demers către ANRE cu solicitarea de majorare a tarifelor la apa potabilă pe care o livrează consumatorilor din Chișinău. Ultima majorare a tarifului la apa potabilă în Chișinău a avut loc în luna mai anul trecut. Acum consumatorii din Capitală plătesc pentru un metru cub de apă 10,69 de lei.

Furnizorul de apă cere acum ca acest tarif pentru consumatorul final să fie majorat până la 12,13 lei pentru un metru cub, adică o creștere cu 1,44 de lei pentru o tonă de apă consumată de consumatorii casnici.

În cererea sa adresată către ANRE, Gas Natural Fenosa solicită o micșorare a tarifelor la energia livrată consumatorilor cu 5,5 la sută. În prezent consumatorii casnici achită pentru un kWh 1,99 de lei.

Tematic

Tariful la apa potabilă din Chișinău ar putea crește din nou
Se anunță noi majorări de tarife. În Chișinău va crește din nou tariful la apă
Tagurile:
consumatori, energie electrică, apă, ANRE, Moldova, tarif


Știrile Zilei