22:51 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
bec

Din 1 iulie, vom plăti mai puțin pentru energia electrică

© CC0 / Pixabay / Pexels
Economie
Sa primesc un link scurt
27720

Moldovenii vor plăti cu 20 de bani mai puțin pentru un kilowatt/oră. ANRE a micșorat tarifele la energia electrică.

CHIȘINĂU, 15 iunie – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a micșorat astăzi tarifele pentru energia electrică livrată consumatorilor finali de Î.C.S.,,RED Union Fenosa” S.A. și, respectiv, Î.C.S.,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L și S.A.,,RED Nord” și, respectiv, S.A.,,FEE Nord”. 

Potrivit deciziei ANRE, din 1 iulie 2018, consumatorii casnici racordați  la ”Gas Natural Fenosa” vor plăti cu 20 de bani mai puțin pentru un kilowatt/oră (kW/h). Tariful a fost micșorat de la 1,99 de lei pentru un kW/h la 1,79 de lei. Totodată, consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele de distribuție de înaltă tensiune vor achita 1,34 de lei pentru un k/Wh, iar consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele de distribuție de tensiune medie vor achita 1,60 de lei pentru un k/Wh.

Consumatorii casnici care sunt racordați la rețelele de  S.A.,,FEE Nord”  vor plăti, din 1 iulie, în loc de 2,12 pentru un k/Wh – 1,91 de lei. 

 

 

Tematic

Ca în sânul lui Dumnezeu: Tarife mai mici la energia electrică - Iată ce promite ANRE
Parlicov: Există toate premisele pentru reducerea tarifelor la energia electrică
Tagurile:
energie electrica, lumina, furnizor, ANRE, electricitate, tarif


Știrile Zilei