23:02 25 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Drum, foto de arhivă

Ministerul Economiei înaintează condiții drastice agenților care repară drumurile

© Sputnik / Rodion PROCA
Economie
Sa primesc un link scurt
10510

Chiril Gaburici: Cetățenii pot sesiza Ministerul Economiei și Infrastructurii dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor sau după darea în folosință a acestora.

CHIȘINĂU, 20 iunie – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat mersul lucrărilor de reparație a drumurilor din localitatea Step-Soci, raionul Orhei, unde sunt reabilitate cinci artere adiacente drumului principal.

Chiril Gaburici le-a solicitat companiilor implicate să execute bine lucrările de reparație și construcție a drumurilor, indiferent dacă este vorba de programul „Drumuri bune” sau alte proiecte.

”Nu ne dorim ca aceste porțiuni de drum să fie reparate în fiecare an. Odată ce sunt reparate acum, să fie bune pentru o perioadă cât mai lungă de timp”, a declarat ministrul.

Gaburici a îndemnat agenții economici și reprezentanții APL să lucreze eficient și să comunice, astfel încât să identifice soluții pentru a depăși toate dificultățile care apar în timpul lucrărilor de reparație.

”Rog autoritățile publice locale să se implice activ atât la etapa de realizare a lucrărilor, cât și la recepționarea acestora. Sunt porțiuni de drum care nu țin doar de programul guvernamental „Drumuri bune pentru Moldova”, ci sunt restaurate de către APL”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Gaburici a încurajat localnicii și autoritățile publice locale să sesizeze ministerul, dar și Administrația de Stat a Drumurilor și Agenția pentru Supraveghere Tehnică dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor sau după darea în folosință a acestora. 

„Dacă vor fi constatate neconformități, agenții economici vor fi obligați să execute din nou lucrările de reparație din cont propriu”, a punctat ministrul.

Potrivit informațiilor prezentate de Administrația de Stat a Drumurilor, la Orhei, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, vor fi reabilitate 65 de drumuri locale. Suma totală a investițiilor fiind de circa 74 de milioane de lei. 

Tematic

Drumurile din Moldova trebuie ocrotite. Soluția propusă de Ministerul Economiei
Drumurile din Moldova vor rămâne fără copaci pe acostament
Tagurile:
calitatea drumurilor, reparatia drumurilor, Ministerul Economiei
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei