13:01 12 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.21
  • USD17.34
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Vin, imagine de arhivă

Ce beau moldovenii din cele 11 raioane în care nu există nici o fabrică de vinuri

© Sputnik / Evgheni Panasenco
Economie
Sa primesc un link scurt
23810

Vinăriile din țară reprezintă o atracție turistică importantă pentru turiști, dar nu pentru toate raioanele țării. Iată raioanele în care nu există nici o fabrică de vinuri care să fie inclusă în ”Drumul vinului în Republica Moldova”.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik, C.S. Fabricile de vinuri care fac parte din ruta turistică "Drumul vinului în Republica Moldova" reprezintă o atracție majoră pentru turiștii străini, consideră Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. "Drumul vinului în Republica Moldova" este un mijloc de promovare a celui mai bun produs turistic autohton, mai afirmă oficialii moldoveni.

Totuși, conform hărții digitale agricole, putem observa că 11 raioane din nordul țării nu au nici o fabrică de vinuri. Este vorba de raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Edineț, Drochia, Râșcani, Glodeni, Florești și Rezina. Iar cele mai multe fabrici se află în municipiul Chișinău și raionul Strășeni.

Harta agricolă digitală
Harta agricolă digitală

Datele sunt oferite de Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor. Toată informația despre fabricile de vinuri poate fi descărcată aici.

Acum ne întrebăm și noi: Oare ce beau moldovenii din cele 11 raioane din nordul țării care nu au nici o fabrică de vinuri?

Tematic

Cum făceau moldovenii vin acum aproape un secol şi jumătate: Fotografie rară
Cât vin putem consuma în timpul mesei: Iată ce spun specialiștii
Alexandr Lukașenko pleacă din Moldova cu câteva butoaie de vin, nuci și miere
Tagurile:
atractie turistica, fabrica de vinuri, 11 raioane, ce beau, moldovenii, raioane, Drumul vinului in Republica Moldova, Ministerul Agriculturii Dezvoltarii Regionale si Mediului


Știrile Zilei