07:12 20 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
drum

În Moldova vor fi vândute și drumurile

photo: mtid.gov.md
Economie
Sa primesc un link scurt
297 0 0

Drumurile care servesc activităților agricole, precum și drumurile proiectate în acest scop dar și fâșiile forestiere proiectate dar neplantate vor putea fi scoase la vânzare.

CHIȘINĂU, 23 iunie – Sputnik. Un grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova au înregistrat un proiect de lege care prevede vânzarea-cumpărarea drumurilor care servesc activităților agricole, precum și drumurilor proiectate în acest scop dar și fâșiilor forestiere proiectate, dar neplantate.

Deputații propun introducerea în Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului a unui articol nou. Astfel, în scopul facilitării procesului de consolidare a terenurilor agricole, terenurile din cadrul unui câmp sau a unei porțiuni din acest câmp, ocupate de drumuri existente care servesc activității agricole sau drumurile proiectate în acest scop, precum și fâșiile forestiere proiectate dar neplantate se vor vinde la prețul normativ al pământului. Vânzarea-cumpărarea se va efectua la cererea proprietarului terenurilor supuse consolidării, în condițiile în care proprietar al acestor terenuri este una și aceiași persoană și nu se vor afecta procesele tehnologice de prelucrare a terenurilor adiacente. 

Potrivit autorilor, în situația în care o persoană a devenit proprietar al tuturor terenurilor din cadrul unui câmp agricol, care anterior a fost parcelat, este imperios ca această persoană, în scopul consolidării, să privatizeze prin vânzare-cumpărare și drumurile tehnologice din interiorul câmpului. 

Proiectul a fost avizat de mai multe comisii permanente și urmează să fie dezbătut și votat de forul legislativ.  

Tematic

Unii șoferi din Moldova nu vor mai plăti taxa de drum, care este obligatorie
Drumurile din Moldova vor rămâne fără copaci pe acostament
Tagurile:
consolidarea terenurilor agricole, proiect de lege, Moldova, drum


Știrile Zilei