10:53 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Electricitate, imagine simbol

Investiții de milioane în sectorul energetic: Ministerul Economiei oferă detalii

© Sputnik / Дмитрий Бальтерманц
Economie
Sa primesc un link scurt
10810

O companie spaniolă examinează posibilitatea de a investi în sectorul energetic din Republica Moldova: Ministerul Economiei oferă detalii.

CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik. Una dintre cele mai mari companii spaniole Empresarios Agrupados SA este gata să investească peste 150 de milioane de euro în sectorul energetic din Republica Moldova. În cadrul negocierilor cu Ministerul de Economiei, a fost discutată posibilitatea producerii și livrării energiei electrice și energiei termice, reieșind din necesitățile și posibilitățile pe care le oferă țara noastră.

Secretarul de stat în domeniul economic Vitalie Iurcu a oferit pentru Sputnik mai multe detalii din cadrul procesului de negocieri cu potențialii parteneri.

”Este unul din potențialii investitori. Am avut o întâlnire, iar acum așteptăm mai multe informații din partea lor. Această companie examinează posibilitatea de a investi în sectorul energetic al țării”, a declarat Iurcu.

Potrivit lui, la această etapă ei sunt gata să facă investiția și analizează care sunt domeniile și sectoarele prioritare ude ar putea să cheltuie acești bani.

”Acum putem să spunem că ne aflăm la etapa când ”există dorință și interes”. Desigur, este un lucru îmbucurător. Urmează și alte vizite în țara noastră și abia după asta vom avea un tablou mai clar”, a precizat interlocutorul.

Demnitarul a precizat că spaniolii se află în căutarea unor potențiale platforme de lucru.

”Unul dintre proiectele din sectorul energetic se referă la producerea energiei electrice prin utilizarea noilor tehnologii. Ei sunt gata să investească bani în producerea energiei electrice în Republica Moldova”, a subliniat Iurcu.

El a atras atenția asupra faptului că atunci când există tehnologii și surse din care am putea produce energie electrică la un preț care ar face concurență pe piață, atunci am putea să producem curent electric cu forțele proprii. Pentru moment, țara noastră produce propria energie electrică cu ajutorul termocentralelor, surselor alternatice, biogazului, totodată importă energie de la hidrocentrala de la Kuciurgan și din Ucraina.

”Suntem dispuși să oferim potențialilor investitori tot sprijinul și ajutorul nostru, inclusiv celor care sunt gata să investească în dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova”, a declarat iurcu.

Autoritățile din țara noastră au declarat în mai multe rânduri despre faptul că sectorul energetic trebuie dezvoltat cu scopul asigurării securității energetice a Republicii Moldova. Investițiile de acest fel și dezvoltarea unor astfel de proiecte ar putea deveni piatra de temelie în dezvoltarea sistemului energetic al țării în vederea dezvoltării propriilor surse de energie, pentru a reduce dependența energetică de sursele energetice străine.

Tematic

Transelectrica vrea pachet majoritar de acțiuni la Moldelectrica
România va cumpăra mai mult gaz din Rusia. Iată motivul
Tagurile:
companie spaniola, Investitii de milioane, investitie, energie electrica, detalii, sectorul energetic, Ministerul Economiei, Empresarios Agrupados
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei