00:50 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Specialist IT, imagine de arhivă

Acces la baze de date ale instituțiilor publice: Cine va avea acest drept

© AFP 2019 / Thomas Samson
Economie
Sa primesc un link scurt
11510

Deputații moldoveni au votat în primă lectură un proiect de lege prin care va fi oferi accesul unei instituții la unele baze de date deținute de autorități - detalii.

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. Consiliul Concurenței va avea acces la unele baze de date deținute de autoritățile și instituțiile publice în vederea obținerii în termeni restrânși a informațiilor necesare efectuării investigațiilor concurențiale. Parlamentul a votat în primă lectură un proiect de modificare și completare a legislației în acest domeniu.

Totodată, legislația națională a Republicii Moldova cu privire la ajutorul de stat urmează a fi sincronizată cu cea a Uniunii Europene în vederea implementării Acordului de Asociere Republica Moldova — UE.

”Potrivit prevederilor propuse, ajutorul de stat va putea fi acordat sub formă de subvenții, alocații bugetare, anularea sau preluarea de datorii și pierderi, exceptări sau amânări de la plata taxelor, impozitelor și altor plăți obligatorii, acordarea unor împrumuturi cu condiții preferențiale, investiții ale furnizorului, garanții acordate de stat, reducerile de preț la bunurile și serviciile furnizate”, anunță Parlamentul printr-un comunicat.

Legea finanţelor publice, modificată: Iată ce propun deputații moldoveni — detalii>>>

Potrivit autorilor, în cazul ajutorului de stat acordat ilegal și a celui utilizat abuziv, dreptul Consiliului Concurenței privind recuperarea acestuia să fie supus unui termen de prescripție de 10 ani.

Deputații urmează să voteze proiectul în lectură finală.

Tematic

Document strategic, votat de deputați chiar în ziua de vineri, 13
Dezbateri aprinse în Parlament: Ce se va întâmpla cu morții din Moldova - Video
Mai mulți șoferi vor rămâne fără permise de conducere: Iată ce a decis Parlamentul
Tagurile:
cine va avea acest drept, institutii publice, detalii, baze de date, acces, moldoveni, Consiliul Concurentei, Parlamentul Republicii Moldova


Știrile Zilei