10:05 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Economie
Sa primesc un link scurt
Forumul Economic Moldo-Rus: Știri de ultimă oră (71)
18120

În zilele de 20-22 septembrie, la Chișinău, va avea loc Forumul Economic Moldo-Rus.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Republica Moldova și Federația Rusă trebuie atingă un nou nivel de colaborare economică. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul videoconferinței organizată la Centrul de presă Sputnik Moldova la care se discută despre agenda Forumului Economic Moldo-Rus, care va avea loc în zilele de 20-22 septembrie, la Chișinău. 

”Evenimentul va fi unul de anvergură. Federația Rusă este un partener strategic și economic pentru oamenii de afaceri din Moldova. Scopul acestui forum este de a relansa relațiile economice dinte Moldova și Rusia. Există dorința din partea a sutelor de agenți economici din țara noastră de a participa la acest forum”, a declarat șeful statului. 

Președintele susține că în cadrul acestei reuniuni se vor purta discuții concrete despre investițiile pe care urmează să le facă oamenii de afaceri ruși în economia moldovenească.   

”Vom discuta detaliat despre investițiile care pot fi făcute în țara noastră, despre noile oportunități în relațiile economice. Cred că în urma acestui forum vom putea vorbi despre noi proiecte”, a declarat Dodon.  

Președintele țării susține că cele două țări trebuie să atingă un nou nivel de colaborare economică, mai ales după perioada complicată care a urmat după semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE.  

”Cred că trebuie să dăm un nou impuls relațiilor economice dintre Rusia și Moldova. Ne dorim ca investitorii ruși să vină în Moldova și de ce nu, să deschidă noi piețe de desfacere, investind în țara noastră”, a declarat șeful statului. 

Forumului Economic Moldo-Rus va fi unul anual și va avea loc prin rotație la Chișinău și în Federația Rusă.


Тема:
Forumul Economic Moldo-Rus: Știri de ultimă oră (71)

Tematic

De ce oamenii de afaceri așteaptă cu nerăbdare organizarea forumului de Afaceri Moldo-Rus
Baltag: „Restabilirea relațiilor economice cu Rusia trebuie să devină o prioritate"
Detalii din culise: Iată ce se va întâmpla la forumul economic moldo-rus
Tagurile:
forumul economic moldo-rus, agenti economici, Igor Dodon, investitori, Moldova, Rusia


Știrile Zilei