02:44 18 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.41
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Drapelele Republicii Moldova și Federației Ruse

Dodon a trimis o cerere Rusiei privind scutirea de taxe vamale a mărfurilor din Moldova

© Sputnik / Osmatesco
Economie
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Produsele pomilegumicole ar putea deveni mai competitive pe piețele din Rusia și din țările Uniunii Vamale.

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. Igor Dodon le-a solicitat autorităților Federației Ruse să scutească de taxe vamale unui șir de categorii de produse alimentare care provin din Moldova. Președintele Republicii Moldova a anunțat că a făcut acest demers în cadrul unei emisiuni în direct la postul de televiziune „Accent TV".

„Îi voi convinge pe partenerii noștri ruși să anuleze taxele vamale la produsele pomilegumicole; este vorba de anumite tipuri de mărfuri, inclusiv merele, conservele și vinurile", a spus Dodon. 

Șeful statului a menționat că rezultatele examinării de către Rusia a acestei solicitări vor fi cunoscute în timpul vizitei sale la Moscova. Potrivit președintelui Moldovei, procedurile tehnice de ridicare a taxelor vamale pot fi finalizate în câteva luni.

Relațiile comerciale dintre Republica Moldova și Rusia s-au complicat după intrarea în vigoare a Acordului de Asociere Moldova — UE, fapt care a încălcat sistemul existent de colaborare economică a țării noastre cu țările CSI și ale Uniunii Vamale.

Tagurile:
marfuri din Moldova, scutirea de taxe vamale, cerere, Accent TV, Igor Dodon, Rusia


Știrile Zilei