15:43 22 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.57
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Pașaport

Din noiembrie, va începe să fie acordată cetățenia Republicii Moldova prin investiție

© Sputnik / Miroslav Rotari
Economie
Sa primesc un link scurt
649 0 0

Chiril Gaburici: Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție este un instrument care va avea în scurt timp impact direct asupra economiei Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție este un instrument care va avea în scurt timp un impact direct asupra economiei Republicii Moldova. Declarația aparține ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și a fost făcută la un eveniment de prezentare de țară, la care au participat reprezentanți din 10 țări ai companiei ”Henley & Partners”, selectată în calitate de prestator de servicii pentru asigurarea bunei implementări a Programului.

”Acesta are drept scop asigurarea unei noi surse de venit fără datorii, care va fi transformată în proiecte și servicii. Acestea vor crește calitatea vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Gaburici.

Potrivit participanților la eveniment, Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție va deține toate instrumentele și mecanismele necesare pentru o activitate efectivă la începutul lunii noiembrie.

Conform Ministerului Economiei, impactul pozitiv al proiectului se explică prin faptul că fondurile atrase for fi direcționate către Fondul de investiții publice, care, la rândul său, va dirija sursele către proiecte naționale strategice necesare dezvoltării Republicii Moldova.

Executivul a aprobat, la sfârșitul acestei veri, mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Republica Moldova. Documentul include structura Programului, procesele tehnice și modificările legislative necesare, procedurile și formele de aplicare, cerințele specifice și detaliate, politicile și procedurile formale care trebuie incluse în cadrul normativ, cu stabilirea termenelor concrete de realizare.

Tematic

Exclusiv: Igor Dodon, despre dobândirea cetățeniei prin investiție - Video
Tagurile:
cetățenia Republicii Moldova prin investiție, ministrul Economiei, pașaport moldovenesc


Știrile Zilei