04:40 21 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Briefing de presă Air Moldova

Dezvăluiri: Despre soarta companiei Air Moldova după privatizare

© Photo: Air Moldova
Economie
Sa primesc un link scurt
33620

Jurnaliștii au aflat astăzi care va fi soarta companiei Air Moldova după procesul de privatizare și ce se va întâmpla cu datoriile istorice ale companiei.

CHIȘINĂU, 8 oct — Sputnik. Compania Air Moldova intenționează în următorii trei ani planifică dublarea numărului de avioane, precum și a numărului de angajați. De asemenea, urmează să fie extinsă și geografia destinațiilor, inclusiv prin deschiderea a noi curse, atât la Vest, cât și la Est. Anunțul a fost făcut de directorul companiei „Civil Aviation Goup" Tudor Constantinescu, în cadrul unui briefing de presă.

La rândul său, directorului general Blue Air, Marius Puiu, a vorbit despre cele 3 priorități ale companiei. Este vorba de majorarea flotei Air Moldova, extinderea destinațiilor curselor, precum și asigurarea unui produs calitativ și accesibil pentru pasageri.

Directorul Companiei Air Moldova, Iulian Scorpan, i-a felicitat pe toți cu acest eveniment important din istoria aviației de pasageri moldovenești și a dat asigurări că din acest moment, compania va avea un nou impuls de dezvoltare.

Reprezentanții companiei românești, care a devenit principalul acționar al Air Moldova, au declarat că, sprijinindu-se pe experiența proprie de dezvoltare a Blue Air, și în parteneriat cu colegii din Republica Moldova, intenționează nu doar să păstreze statutul de companie aeriană națională pe care îl are Air Moldova, dar și să dezvolte semnificativ acest potențial, transformând compania în unul din cei mai buni operatori regionali.

Fiind întrebați despre soarta companiei moldovenești după privatizare, dar și despre datoriile acesteia, reprezentanții Blue Air au comunicat că nici profilul, nici denumirea, nici identitatea Air Moldova nu se vor schimba. Compania își va continua activitatea, dar va avea deja acces la resurse și posibilități suplimentare. În privința datoriilor, partea română a confirmat angajamentele pe care și le-a asumat odată cu semnarea contractului de cumpărare a Air Moldova. Potrivit acestor angajamente, în viitoarele luni va începe achitarea datoriilor istorice ale Air Moldova.

Tematic

Expert, despre secretele privatizării Air Moldova
Cu cât a crescut bugetul de stat în urma vânzării Air Moldova
Ce scrie presa internațională despre privatizarea Air Moldova


Știrile Zilei