06:37 20 Mai 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Transportul benzinei

Moldova și Turcia liberalizează transportul de mărfuri

CC BY 2.0 / Lav Ulv / VX93590 (13.04.19)_Compressor
Economie
Sa primesc un link scurt
74 0 0

Transportul internațional de mărfuri atât în regim bilateral, cât și în tranzit se va efectua fără autorizații de transport.

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Transportatorii de mărfuri din Moldova nu vor mai avea nevoie de autorizații pentru a tranzita Turcia. Executivul a aprobat semnarea Protocolului privind amendarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia cu privire la transportul rutier internațional, semnat în anul 1994.


Astfel, transportul internațional de mărfuri atât în regim bilateral, cât și în tranzit se va efectua fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile cetățenilor ambelor state.

În opinia Guvernului, liberalizarea transporturilor va permite sporirea competitivității agenților economici care activează în domeniu, lărgirea pieței de desfacere și reducerea costurilor operaționale.

Documentul va fi semnat în seara acestei zile în marja vizitei președintelui Turciei în Moldova

Inițiativa de semnare a Protocolului a fost lansată în cadrul ședinței Comisiei mixte moldo-turce în domeniul transportului rutiеr internațional, саrе a avut loc la Ankara, în data de 14 mai 2018. Documentul va fi semnat, astăzi, în marja vizitei președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan în Republica Moldova.

Relațiile bilaterale în domeniul transportului rutier internațional de pasageri şi mărfuri între Republica Moldova şi Turcia sunt stabilite în baza Acordului interguvernamental, semnat în anul 1994, la Chișinău. Documentul prevede că transportul de mărfuri în regim bilateral, tranzit şi în/din țări terțe se efectuează în bază de autorizații.

Tematic

Președintele turc, Recep Erdogan, este așteptat în Moldova: Iată ce întrevederi va avea
Turcia a demarat construcția unei platforme pentru sistemul rusesc S-400 - detalii
Tagurile:
transport, Moldova, Turcia


Știrile Zilei