14:51 18 August 2019
În direct
  • EUR19.51
  • USD17.50
  • RUB0.26
  • RON4.13
  • UAH0.69
Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea și vicepreședintele BERD, Alain Pilloux

Schimbări pe piața bancară din Moldova: Anunțul făcut de reprezentantul BERD

© Photo: BNM / Marin Iliut
Economie
Sa primesc un link scurt
226 0 0

După ce și-au schimbat proprietarii, Banca Națională a Moldovei, anunță că două bănci din Moldova vor putea accesa fonduri de la instituții internaționale pentru a credita agenții economici.

CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Două bănci din Moldova vor obține acces la finanțările organizațiilor internaționale, inclusiv din partea BERD, sporind astfel capacitatea de creditare a agenților economici din sectorului privat. Anunțul a fost făcut de reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) condusă de Alain Pilloux, care se află în vizită în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, și ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, Alain Pilloux a menționat că ”schimbarea calitativă a proprietarilor la două bănci sistemice, BC ”Victoriabank” S.A. și BC „Moldova-Agroindbank” S.A., pe parcursul anului 2018 va permite accesul acestor instituții la finanțările organizațiilor internaționale, inclusiv din partea BERD, sporind astfel capacitatea de creditare a agenților economici din sectorului privat”.

Totodată, în cadrul întrevederii, Pilloux l-a prezentat pe Matteo Patrone, care este noul director executiv pentru Europa de Est și Caucaz. La întrevedere au participat viceguvernatorul Cristina Harea din partea BNM, precum și Angela Sax, director al Oficiului BERD în Republica Moldova, Ana Draskovic, responsabilă de dezvoltarea afacerilor cu companiile din țările de operațiune, Nadejda Litvac, bancher principal și Dragos Andrei, Director supleant pentru Moldova, România, Turcia, Azerbaidjan și Kîrghîzstan, care reprezintă autoritățile naționale în Consiliul de administrație al BERD.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori străini în Republica Moldova - peste 1,2 miliarde euro în 120 de proiecte și un volum record de investiții semnate în 2017, de 130 milioane euro.

Tematic

Șeful BNM ne spune cum să evităm capcanele când luăm un credit de la bancă
Banca Națională a Moldovei scoate în vânzare lei moldovenești
Tagurile:
MOLDOVA, banca, piata, BNM


Știrile Zilei