23:46 19 Martie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.21
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.63
lei moldovenești

Cum să evităm capcanele atunci când luăm un credit de la băncile moldovenești

© Sputnik / Miroslav Rotari
Economie
Sa primesc un link scurt
180 0 0

Un sfat de milioane atunci când vreți să luați un credit în Moldova, pentru a evita capcana supraîndatorării. Recomandarea pe care o dă guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, o oferit un sfat prețios persoanelor fizice și juridice, atunci când decid să ia un credit din băncile moldovenești. Șeful Băncii Centrale spune că, înainte de a semna contractul de credit, este important să verificăm minuțios dobânda anuală efectivă (DAE) care ar putea fi mai mare decât rata anunțată a creditului. 

”Rata DAE poate fi mai mare decât rata anunțată a creditului, ținând cont de comisioane și alte taxe bancare. Rata DAE este adevărata rată de împrumut și trebuie să fie compatibilă cu veniturile familiei pentru a evita capcana supraîndatorării”, a declarat guvernatorul BNM într-un interviu pentru presa de la Chișinău.

Cioclea a amintit că misiunea primară a Băncii Naționale nu este de a micșora dobânzile la credite, ci de a asigura stabilitatea prețurilor. 

Tematic

Important: Iată la ce trebuie să fim atenți atunci când luăm un credit
Atenție la moneda în care luați creditele - Ce ne sugerează experții
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei