06:11 24 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.09
  • UAH0.63
Dolari

Analist: prăbușirea adevărată a valutei americane abia urmează

© Sputnik / Михаил Кутузов
Economie
Sa primesc un link scurt
18610

Analistul grupului financiar „Kalita-finance” Dmitri Golubovski prezice devalorizarea dolarului american într-un viitor nu prea îndepărtat.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Expertul subliniază că, din punctul de vedere al dezvoltării exportului, acest lucru este convenabil pentru economia americană și Donald Trump.

De la instalarea sa la Casa Albă, Trump nu încetează să-și exprime nemulțumirea față de cursul dolarului american, considerând că este ridicat, precum și de politica Fondului Federal de Rezervă al SUA privind majorarea ratei dobânzii, fapt care duce la întărirea valutei americane.

Analistul grupului financiar „Kalita-finance” Dmitri Golubovski este sigur că Trump nu va renunța la politica de slăbire a valutei naționale, de aceea trebuie să ne așteptăm și pe viitor la scăderea cursului dolarului.

„Eu nu sunt de părerea că dolarul va fi mai slab, însă aceasta nu înseamnă că acest lucru se va produce acum. Pe parcursul anului cursul monedei europene și al dolarului poate crește cu 5 – 7%, lucru absolut nesurprinzător, cu atât mai mult cu cât astăzi fluctuația valutelor este determinată foarte mult de politică, iar politica este imprevizibilă”, menționează expertul.

Potrivit acestuia, nu se poate afirma că dolarul se va prăbuși pe parcursul următorului an. Mai curând aceste procese trebuie examinate dintr-o perspectivă nu imediată, ci îndepărtată.

„În perspectiva pe termen lung dolarul slăbește. Iar cauza este simplă, deoarece în America există un deficit triplu: deficitul balanței de plăți, deficitul balanței comerciale și deficitul bugetar. De aceea americanii trebuie să întreprindă ceva în privința deficitului bugetar, trebuie să-l reducă urgent pentru ca să-și mențină încrederea”, a subliniat Golubovski.

Tematic

Războaiele economice: Ce se va întâmpla cu leul moldovenesc și valutele internaționale
Economie cu ușile larg deschise: Moldova și Turcia, doi ani de liber schimb
Tagurile:
prabusire, dolar american
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei