16:20 18 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.22
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.25
  • UAH0.67
Ședința Parlamentului, imagine de arhivă

Decis: Legislativul a amendat legea care îi vizează pe deținătorii de patentă - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Economie
Sa primesc un link scurt
13210

Termenul patentei de întreprinzător pentru comerțul cu amănuntul a fost prelungit, iar Guvernul anunțat că este gata să simplifice și mai mult evidența contabilă și utilizarea aparatelor de casă pentru deținătorii de patentă care vor trece la activitate independentă.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Moldovenii care practică activitatea de comerț cu amănuntul în baza patentei de întreprinzător vor putea să-și continue activitatea până pe 31 decembrie 2019. La ultima ședință a legislativului, deputații moldoveni au votat, în lectură finală, amendarea Legii cu privire la patenta de întreprinzător.

”Noile modificări se referă și la comerțul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone, cu condiţia respectării cerinţelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea şi comercializarea lor”, informează parlamentul printr-un comunicat.

Este de menționat că extinderea termenului patentei se va aplica doar în cazul persoanelor care vor deține patente pentru aceste activități și după data 31 decembrie 2018. În prezent mai sunt valabile aproximativ 9400 de patente.

Pe 18 octombrie, a avut loc o ședință la Guvern unde a fost discutat subiectul asigurării evidenței contabile într-un mod simplificat și utilizarea aparatelor de casă pentru deținătorii de patentă care practică activitatea de comerț cu amănuntul.

Premierul Pavel Filip a subliniat atunci că procedura de tranzitare la activitatea independentă trebuie analizată suplimentar pentru a elimina toate impedimentele semnalate de antreprenori.

Potrivit datelor statistice oficiale, în ultimii doi ani, peste 1550 de persoane din 9192 de deținători de patentă au trecut la activitatea independentă.

Tematic

Veste bună pentru 180 de mii de moldoveni: Nu vor mai risca să fie deportați din Rusia
Cum poți transforma o casă bătrânească de la țară într-o pensiune
Guvernul îi impune pe deținătorii de patentă să muncească la negru
Tagurile:
detalii, legislativ, decis, patenta individuală de întreprinzător
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei