22:01 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Знак евро на табло курса обмена валют.

Ce se va întâmpla cu leul moldovenesc în perioada alegerilor parlamentare

© Sputnik / Наталья Селиверстова
Economie
Sa primesc un link scurt
37010

Din moment ce în luna februarie vom avea alegeri parlamentare, toată lumea se întreabă ce se va întâmpla cu leul moldovenesc în această perioadă

Atunci când avem în față un scrutin parlamentar multora le e frică ca leul moldovenesc să nu se deprecieze semnificativ în raport cu principalele valute de referință.

În cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, expertul economic, care este și președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova, Alexandru Baltag, a declarat că nu ar trebui să ne sperie alegerile din februarie 2019, întrucât acestea nu vor afecta cursul valutar. Totuși, el a explicat în ce situație ar fi posibilă o instabilitate în acest sens.

”Unicul lucru care ar putea să ducă la deprecierea leului ar fi o eventuală escaladare a conflictelor militare din regiune”, susține Alexandru Baltag.

Mai mult decât atât, Alexandru Baltag a menționat că va fi o stabilitate pe piața valutară și există un exemplu pertinent când alegerile nu au influențat cotația leului moldovenesc, scrutinul din Chișinău din vara acestui an.

Autor: Tatiana Cebotari

 

Tagurile:
Curs valutar, alegeri parlamentare, Leul moldovenesc
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei