10:01 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
premierul Pavel Filip

Pavel Filip a dezvăluit cine se face vinovat de salariile nemajorate ale unor angajați

© gov.md
Economie
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (163)
45010

Pavel Filip, despre speculațiile privind legea salarizării: Toate deficiențele vor fi eliminate. Contabilii trebuie să le spună sincer angajaţilor că încă nu au reuşit să facă calcule, iar diferenţă urmează a fi plătită.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip s-a referit, în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri, la speculațiile apărute în legătură cu noua lege cu privire la salarizare. Premierul a menționat că, de fapt, legea este una fără precedent - odată cu aplicarea acesteia s-a reușit să se facă regulă în tot sistemul de salarizare, iar mii de oameni au beneficiat de majorări.

„Sunt foarte multe reclamaţii precum că au fost ridicate salarii mai joase decât în trecut. Vreau să le sugerez tuturor să se adreseze la contabili, la directorii întreprinderilor care nu au calculat salariul mediu pe anul trecut şi nu le-au plătit această compensaţie. Aceștia trebuie sincer să le spună angajaţilor că încă nu au reuşit să facă calcule şi compensaţia sau diferenţă urmează a fi plătită. Mă întristează faptul că oamenii nu au răbdare şi nu au încredere să se adreseze atunci când identifică o problemă, dar imediat se apucă să facă politică şi declaraţii”, a declarat premierul.

Din 1 decembrie, unele salarii vor crește cu peste 100 de procente>>>

Filip a amintit că asupra legii s-a lucrat mai mult de un an, iar punerea în aplicare a noilor prevederi nu este un proces simplu. Premierul a solicitat Ministerului Finanțelor să acorde în continuare suportul necesar direcțiilor financiare pentru a asigura corectitudinea calculelor efectuate.

De asemenea, în urma reclamațiilor se va interveni cu modificări, precum în cazul angajaților din sistemul educațional –  aceștia își vor primi ca și până acum suplimentul la salariul pentru deţinerea gradului managerial.

„Peste o lună vom analiza absolut tot ce s-a întâmplat odată cu punerea în aplicare a acestei legi, de aceea, nu voi reacţiona la nici un caz care apare în instituţiile media. În perioada următoare, dacă apar unele necesităţi de modificare, noi vom veni şi în şedinţă, prin asumare de răspundere, vom face aceste modificări, astfel încât să răspundem la toate întrebările și să eliminăm toate deficiențele”, a conchis premierul.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (163)

Tematic

Nu vor încăpea în buzunare: Guvernarea promite noi majorări de salarii și premii
Raisa Ghilan: Cine va pierde și cine va câștiga în urma reformei salarizării
Vor crește sau vor descrește salariile judecătorilor după reforma salarială
Tagurile:
Guvern, angajati, salarii


Știrile Zilei