19:20 11 August 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD16.55
  • RUB0.22
  • RON4.02
  • UAH0.60
Economie
Sa primesc un link scurt
47010

Potrivit instituției, pentru o ajustare a tarifelor, SA “Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Consumatorii finali pot sta liniștiți. Motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale nu sunt. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

”La moment nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deoarece nu există nici o solicitare în acest sens din partea operatorului SA “Moldovagaz”, care să prezinte și probe pentru o eventuală modificare a prețului”, anunță ANRE.  

Potrivit instituției,  pentru o ajustare a tarifelor, SA “Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

De asemenea, potrivit Legii cu privire la gazele naturale, Consiliul de Administrație al ANRE este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, preţurile şi tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării.

ANRE a venit cu această precizare după ce presa de la Chișinău a scris că prețul gazelor naturale livrate de concernul rus Gazprom în Moldova este de 237,46 de dolari pentru mia de metri cubi. Acest preț este valabil pentru primul trimestru al acestui an.

Tematic

Vin majorările: Se așteaptă creșteri de prețuri la produsele alimentare, gaz și lumină
În luna martie vom plăti mai mult pentru consumul de gaze naturale
Tagurile:
consumator, Moldova, pret, tarif, gaz


Știrile Zilei