11:50 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Șantier, construcția blocurilor locative

Cine sunt cei care și-au procurat locuințe prin programul "Prima Casă" – Detalii

© Sputnik / Константин Чалабов
Economie
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (94)
21310

Un an de la lansarea programului "Prima Casă", Guvernul a anunțat că numărul persoanelor care și-au procurat locuință în cadrul programului guvernamental „Prima casă” a ajuns la 1762. Din numărul total de beneficiari, 73 la sută sunt familii tinere, iar restul - tineri necăsătoriți.

CHIȘINĂU, 26 mart– Sputnik. 96 de profesori și medici și-au procurat locuință în cadrul programului „Prima Casă”, a anunțat, la un an de lansarea acestuia, premierul Pavel Filip. 

”Ne bucură că printre beneficiarii programului „Prima Casă” sunt și 96 de profesori și medici. Majoritatea dintre ei beneficiază de compensații la plata creditului, oferite de stat pentru bugetari și familiile care au copii. Ne dorim ca profesorii și medicii să rămână să lucreze aici, ACASĂ”, a spus prim-ministrul Pavel Filip, fiind citat de serviciul de presă al Guvernului.

Pentru procurarea locuințelor, băncile comerciale au acordat credite în valoare de 861,5 milioane de lei. Potrivit datelor Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), suma totală a garanțiilor active este de 430,7 milioane de lei. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani.

Din totalul locuințelor, 94 la sută au fost cumpărate în orașe, iar restul - în sate. Persoanele care au aplicat la programul „Prima Casă” pot verifica starea dosarului în regim on-line. ODIMM a lansat o nouă aplicație tehnică care facilitează accesul la informații printr-un singur click, accesând pagina web www.odimm.md.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip la 26 martie 2018.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (94)

Tematic

Câte familii au beneficiat de programul „Prima Casă"
Care sunt beneficiile și riscurile programului „Prima Casă”
Programul ”Prima Casă”, tot mai solicitat! Câte dosare au fost depuse
Tagurile:
cine sunt, Prima Casă
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei