00:28 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
gaz

Gazoductul Ungheni-Chișinău ar putea fi operațional până la sfârșitul anului

© Sputnik / Павел Паламарчук
Economie
Sa primesc un link scurt
6910

Chiril Gaburici către Transgaz: Este foarte important ca până la finele anului curent conducta de gaz să fie operațională.

CHIȘINĂU, 3 april – Sputnik. Este foarte important ca până la finele anului conducta de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău să fie operațională. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi, la București, cu conducerea Transgaz.

„Apreciez ritmul accelerat în care au început lucrările. Este foarte important ca până la finele anului curent conducta de gaz să fie operațională”, a declarat ministrul moldovean.

Gaburici a menționat că scopul Guvernului de la Chișinău este să creeze condiții de competitivitate în sector.

”Astfel încât să le putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a se dezvolta”, a spus Gaburici.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, începând cu decembrie 2018, noul operator de sistem de transport gaze desfășoară activități legate de procedurile de achiziții publice pentru lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău. Până în prezent au fost semnate două contracte, iar altele sunt în proces de desfășurare și evaluare.

Tematic

De ce Moldova nu va primi gaz din România
ANRE vine cu precizări legate de o eventuală majorare a tarifului la gazele naturale
Tagurile:
Chiril Gaburici, gaz, gazoductul Iași-Ungheni, Gazoduct
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei